Smartphones tot 1000 euro

Andere  smartphone categorieën: tot 200€| tot 500€| meer dan 500€

Inhoud:

Beste smartphone merken tot 1000 euro

Een smartphone is vrijwel onmisbaar vandaag de dag. Het wordt van ons verwacht dat we op ieder moment van de dag bereikbaar zijn. Niet alleen via de telefoon, maar ook via sociale media en e-mail. Onze mobiele telefoon hebben we daarom ook vaak bij ons en we stralen er onbewust ook enige status mee uit. Veel mensen hechten daarom waarde aan een nieuwe telefoon en bekijken hierbij de nieuwste modellen. De prijzen kunnen echter al snel oplopen tot 1000 euro. Je wilt dan wel weten wat de beste smartphone merken tot 1000 euro zijn, voordat je tot een aanschaf overgaat. Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg.

Samsung tussen de beste smartphone merken tot 1000 euro

De meeste smartphones draaien vandaag de dag op Android. Alleen de toestellen van Apple hebben een eigen besturingssysteem en er werden eerder ook telefoons gemaakt die draaiden op Windows. Hierdoor is er ook vandaag nog een ruim aanbod aan telefoons te vinden. De beste smartphone merken tot 1000 euro geven jou daarbij nog eens extra ruimte, omdat je ook naar de net uitgebrachte modellen kunt gaan kijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S20. Dit is de nieuwste telefoon van Samsung en tevens de opvolger van de S10. Het is een telefoon met een groot display en een driedubbele camera. Zo krijg je altijd de scherpste foto’s. Ook heb je een telefoon die veel verschillende functies heeft. Je kunt alle kanten op met deze nieuwe telefoon.

Verschillende camera’s voor de beste foto

Een andere telefoon die tot de beste smartphone merken tot 1000 euro behoort, is de OnePlus 7T Pro. Ook deze telefoon kent een groot scherm en een driedubbele camera. De prijzen voor deze telefoon kunnen oplopen tot 600 euro. Lang niet het duurste model op de markt, maar wel een telefoon met veel specificaties. Zo ook de Huawei P30 Pro. Een groot verschil met de eerdergenoemde modellen is de vierdubbele camera van de telefoon. Je hebt namelijk een 40, 20 en 8 megapixel camera tot jouw beschikking en tevens een Time of Flight-sensor. Door deze camera’s met elkaar te combineren kun je ervoor zorgen dat je telefoons hebt met speciale effecten. Zo heb je een goede scherptediepte en daarnaast ook voldoende mogelijkheden om bewegende objecten scherp te hebben.

Grote schermen met extra mogelijkheden

De Samsung Galaxy Note 10 Plus is ook een van de nieuwste telefoons van de fabrikant. De Note-serie staat erom bekend dat er een groot scherm te vinden is. Echter valt het bij deze telefoon wel mee als je gaat kijken naar de Galaxy-serie. Je hebt vrijwel dezelfde grootte aan scherm, waardoor de telefoon eenvoudig te hanteren is. Daarbij heb je drie camera’s aan de achterkant van het toestel zitten, welke allemaal 12 megapixels bevatten. Professionele foto’s maken is hierdoor geen probleem meer. Daarnaast ben je in combinatie met een abonnement altijd voordeliger uit. Je hoeft bijvoorbeeld het gehele bedrag niet meer direct neer te leggen voor het toestel.

Andere modellen op de markt

Er zijn nog een aantal telefoons die draaien op Android die zeker niet mogen ontbreken in de lijst van beste smartphone merken tot 1000 euro. Deze variëren sterk van prijs en hebben ook allemaal iets anders te bieden. Zo verschillen ze onder andere van camera en de hoeveelheid aan opslag die er te vinden is:

  • Samsung Galaxy S10
  • Sony Xperia 1 II
  • Google Pixel 4 XL
  • Oppo Find X2 Pro

De eigenschappen overzichtelijk bij elkaar

Maar waar let je dan op als je de beste smartphone merken tot 1000 euro met elkaar gaat vergelijken voordat je er een aanschaft? Hiervoor zijn veel verschillende specificaties terug te vinden. Onderstaande tabel geeft jou daarom een aantal zaken weer waar je op moet letten, zodat je op de juiste manier een keuze kunt gaan maken.

Eigenschap Informatie
Prijs Het is goed om jouw eigen budget goed in het achterhoofd te houden. Een duurder model aanschaffen dan jouw budget toelaat, is immers niet verstandig. Daarnaast is het ook niet altijd het beste model als deze duurder is. Je moet daarom altijd op meer letten.
Formaat/gewicht Het formaat van de smartphone is de laatste jaren sterk veranderd. Waar eerst nog de nadruk werd gelegd op een klein scherm, is nu bijvoorbeeld een groot scherm weer gewenst. Ondanks de grootte moet het ook zo licht mogelijk zijn. Je wilt hem immers steeds mee op pad kunnen nemen.
Hardware De hardware van jouw telefoon moet altijd aangepast worden aan de systeemeisen van de besturingssystemen. De processor en het werkgeheugen moeten bijvoorbeeld krachtig genoeg zijn, zodat alle apps blijven werken. De nieuwste telefoons komen jou hierin alvast tegemoet.
Software De software is ook erg belangrijk. Een telefoon met een oudere versie van Android kan bijvoorbeeld niet altijd meer werken in de toekomst. De apps draaien hier niet op, waardoor je niet meer naar behoren kan werken.
Accuduur Als je veel met jouw telefoon bezig bent en ook regelmatig onderweg bent voor werk, wil je dat jouw telefoon lang meegaat zonder deze tussendoor op te hoeven laden. Je moet er dan voor zorgen dat je een telefoon aanschaft die een lange accuduur heeft.
Het merk zelf Het merk kan een groot verschil maken. Je kunt al een bepaalde voorkeur hebben, maar je kunt ook bekijken welk merk aan de hand van specificaties beter is. Zo kan het merk uiteindelijk de doorslaggevende factor zin voor jouw keuze.
Sim only of abonnement Zelfs als je een groter budget hebt voor een telefoon is het soms goed om te bekijken wat je voor een abonnement met toestel gaat betalen. Als je toch naar een nieuwe telefoon uit gaat kijken en een nieuw abonnement nodig hebt, kun je alles tegelijkertijd doen. Bij sommige telefoons betaal je echter meer aan het einde van het contract dan dat je in de winkel koopt. Dan is een sim only weer beter.

Wil je zelf de beste smartphone merken tot 1000 euro onderzoeken? Ontdek dan de prijzen door te gaan kijken naar verschillende modellen en ga aan de slag met het maken van jouw keuze. Door de prijzen naast elkaar te leggen kun je ervoor zorgen dat je altijd de goedkoopste telefoon kunt vinden. Welk merk je ook neemt, je betaalt nooit te veel als je aan het vergelijken slaat.