KPN smartphone abonnementen

KPN smartphone abonnement afsluiten

KPN is de duurste en tegelijkertijd de beste telefoonprovider van Nederland. De klantenservice is zeer goed en het netwerk is uitstekend. De internetsnelheid is door KPN’s eigen 4G netwerk het hoogste van alle telefoonproviders. Bij KPN heb je bijna in heel Nederland het beste bereik. Als je op zoek bent naar een goedkoper telefoonabonnement kun je beter voor een andere.

KPN abonnement bestellen

 

Inhoud:

KPN provider

Het vinden van de juiste provider kan vaak een lastige opgave zijn. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden, waardoor de keuze uiteindelijk ook enorm kan worden. Echter zijn er veel providers die jou net iets meer te bieden hebben dan andere. Een van de providers is KPN. KPN mag dan wel wat duurder zijn, de service is hier ook volledig op aangepast. Als je dus ergens naar op zoek gaat en je wilt er zeker van zijn dat je van een goede verbinding op aan kunt, dan is deze provider de beste keuze. Met onderstaande informatie krijg je daarom meer kennis over deze provider en kun je op een deskundige wijze aan de slag gaan met het afsluiten van jouw abonnement.

Met KPN als provider kun je alle kanten op

KPN is een provider die al een lange tijd als telecomaanbieder te vinden is op de markt. Zo heeft de provider niet alleen een mogelijkheid voor een mobiel abonnement, maar ook televisie, internet thuis en vaste telefonie. Hierdoor heb je altijd een totaalpakket, welke ook vaak met verschillende acties wordt aangeboden. Zo kun je voor bepaalde pakketten gaan. Internet thuis en televisie levert jou al een goede korting op. Neem je hier ook vaste telefonie bij, dan loopt de korting nog verder op per maand. Je kunt hierdoor zelf bepalen tot hoever jouw budget reikt, zodat je nooit te veel gaat betalen. Daarbij is er altijd een klantenservice beschikbaar, welke jou helpt wanneer je het nodig hebt.

Het snelste internet van Nederland

KPN is de provider met de hoogste internetsnelheid. Als je een mobiel abonnement hebt, kun je genieten van een snelheid van 300 Mbit per seconde. Dit is sneller dan bij andere providers. Daarbij heb je ook direct de telefoonaanbieder met het grootste bereik te pakken. De provider is namelijk over het gehele land actief. In een deel van het gebied krijg je echter wel te maken met 3G. Het overgrote deel van het land kan genieten van 4G. Maar niet voor lang. De provider gaat namelijk stoppen met 3G, waardoor het netwerk stabieler wordt en de doorvoer naar 5G plaats kan gaan vinden.

Jouw abonnement zelf samenstellen

Bij KPN heb je echter veel verschillende mogelijkheden voor een mobiel abonnement. De samenstelling van de abonnementen wordt gemaakt op basis van:

  • Het aantal belminuten
  • De hoeveelheid data
  • Het aantal sms’jes
  • De contractduur
  • Een sim only of in combinatie met een toestel

Twee verschillende abonnementen

Een sim only abonnement is de goedkoopste oplossing bij KPN. Dit abonnement kan namelijk op jouw huidige telefoon gebruikt worden. Zo kun je zelf bepalen wanneer je een nieuwe telefoon aan wilt schaffen. Houd er dan wel rekening mee dat je in een keer al het geld voor de telefoon neer moet leggen. Echter kan het jou per maand wel veel schelen als je op dit abonnement over gaat. Je betaalt namelijk alleen voor de bundel die je gekozen hebt. Denk daarbij aan een bepaald aantal MB’s per maand en de belminuten en sms’jes. Als je het abonnement in combinatie met een toestel afsluit, dan betaal je ook nog een klein bedrag voor het afbetalen van de telefoon. Afhankelijk van de contractduur kan er ook nog een bijtelling voor het toestel bij komen, welke je direct betaalt bij het afsluiten van het abonnement.

De prijzen op basis van de samenstelling

Er zijn verschillende abonnementen te verkrijgen bij KPN. Bij onderstaande tabel kun je zien hoe de prijzen van een sim only abonnement en een abonnement met toestel zich met elkaar verhouden.


Sim Only Met toestel
Onbeperkt belminuten en internet 35 euro 72 euro
150 belminuten + 5GB 21,50 euro 63,50 euro (incl. Samsung Galaxy S20)
150 belminuten (alleen bij Sim Only) 14 euro

Naast bovenstaande abonnementen zijn er nog veel meer abonnementen te vinden bij de provider. Je kunt namelijk uit een ruim aantal aan toestellen kiezen. Afhankelijk van de tijd waarin het toestel gemaakt is, kun je dus andere bedragen verwachten. Een ouder toestel levert over het algemeen kleinere bedragen op. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy A50. Doordat de telefoon een jaar eerder al uitgebracht is, krijg je dus ook andere maandlasten. Een iPhone 11 is de hoofdprijs.

De contractduur kan van invloed zijn

Bedenk je dan ook welk contractduur je hierbij wilt hebben. Zeker bij een abonnement in combinatie met een toestel kan dit namelijk een ander maandbedrag opleveren. KPN hanteert daarbij altijd een eenmalig bedrag dat betaald moet worden voor de telefoon. Dit wordt de aanbetaling genoemd. Bij telefoons met een waarde onder 250 euro wordt hier geen registratie bij de BKR voor gemaakt. Bij de nieuwste modellen komt dit er dus wel nog bij. Met deze registratie kun je in sommige gevallen iets merken wanneer je een andere lening aanschaft. Bekijk daarom altijd goed welke telefoon je aan wilt gaan schaffen en kijk of je deze in combinatie met een abonnement van de provider neemt of juist in de winkel aanschaft.

Zet jouw nieuwsgierigheid om in een nieuw abonnement

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij KPN en wil je bekijken of er een abonnement voor jouw situatie bij zit? Begin dan met het samenstellen van jouw abonnement en zie welke bedragen hiervoor gerekend worden. Daarbij kun je ook bekijken of een sim only abonnement een geschiktere oplossing is voor jouw budget of dat je toch voor een nieuwe telefoon gaat. Door de prijzen naast elkaar te zetten ontdek je al gauw waar je het goedkoopste uit bent en kun je overgaan tot de overstap naar deze provider. Wacht daarom niet te lang en zorg dat je kunt gaan genieten van het snelste internet en een goede klantenservice.