Beste smartphone 2020

Beste smartphone 2020

Een nieuwe smartphone uitzoeken brengt veel keuzes met zich mee. Met de nieuwe fabrikanten die op de markt verschijnen komen er immers ook meer modellen bij. Je kunt hierdoor al snel het spoor bijster zijn. Want ga je eerder voor een van de bekende merken of durf je de gok te wagen met een onbekender model? Zelfs na het vragen van advies bij vrienden en familie kom je erachter dat iedereen een andere waarde aan zijn telefoon en de bijbehorende specificaties hecht. Je kunt daarom wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van jouw nieuwe smartphone. Onderstaande informatie geeft daarom een kort overzicht van de beste smartphones van 2020, zodat je voor jezelf de beste telefoon kunt gaan bestellen.

De beste smartphones van 2020 voorbereid op de toekomst

Er zijn veel verschillende smartphones op de markt verschenen. Deze zijn niet alleen in combinatie met een abonnement te vinden, maar kunnen ook los aangeschaft worden. De vernieuwingen die continu aan de modellen worden toegevoegd zorgen ervoor dat de telefoons jarenlang meegaan. Denk daarbij aan betere accu’s, betere schermen en ook apps die met de tijd meegaan. Zo zijn voornamelijk de grotere merken hiermee aan de slag gegaan, maar hebben ook onbekende merken hun weg gevonden. Steeds vaker stappen mensen over op een onbekender merk, doordat hier lagere prijzen aan verbonden zijn. Ook kun je een aantal andere zaken verwachten:

  • Snellere verbindingen
  • De nieuwste technologieën
  • Prijzen die variëren voor ieder budget
  • Opvouwbare telefoons zonder schroeven

Meerdere merken brengen een nieuwe ervaring

Een jaar geleden was het nog bijna ondenkbaar dat merken overgingen op een vouwbaar scherm. Mensen waren bang dat het scherm zou breken. Echter bestaat de beste smartphone van 2020 van Samsung al door middel van een opvouwbaar scherm, waardoor je een grotere variant kunt krijgen, maar deze wel eenvoudiger in je broekzak te stoppen. Ook zijn er telefoons op de markt verschenen waarbij je een extra scherm kunt toevoegen, zodat er nog meer mogelijkheden zijn. Onder andere Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo en Sony hebben nieuwe technologieën toegevoegd om de modellen beter te kunnen verkopen.

Hoge bedragen voor een opvouwbaar scherm

De beste smartphones op dit moment zijn de Royole FlexPai, welke een vouwbaarscherm heeft. Deze kost 1250 euro. Een groot bedrag, maar je krijgt er wel iets voor terug. Je hebt de beste specificaties tot jouw beschikking, maar ook een beter scherm. De Samsung Galaxy Fold doet hier qua prijs nog een schepje bovenop. Deze ligt namelijk rond de 2100 euro. Bij de Huawei Mate X ligt de prijs zelfs nog enkele honderd euro’s hoger. Een flink bedrag als je deze zonder abonnement aan gaat schaffen. De Lenovo Razr ligt in de schappen voor 1500 euro. Een opvouwbare telefoon kost dus veel. Het is daarom niet altijd de beste smartphone van 2020 voor jouw budget. Je zult daarom ook nog kunnen kijken naar andere specificaties.

Ook lagere prijzen te vinden voor jouw smartphone

De smartphones van 2020 zijn voornamelijk uitgerust met 5G. Deze supersnelle verbinding moet binnenkort geïmplementeerd worden, waardoor de nieuwste modellen hierop voorbereid moeten zijn. Er zijn verschillende fabrikanten die dit al doorgevoerd hebben. Zo heb je de Xiaomi Redmi K30. Deze 5g-telefoon kost slechts 255 euro, waardoor je al een beter bedrag betaald. Let daarbij wel op de frequentie die gebruikt wordt. Niet ieder model heeft namelijk een hogere frequentie, waardoor de snelheid alsnog niet behaald kan worden. De frequentie die gebruikt moet worden voor de beste snelheid ligt boven de 60 Hertz. Let daarom op de specificaties.

De verversingssnelheid brengt meer gemakken

Ook de verversingssnelheid kan een grote rol spelen bij jouw beste smartphone van 2020. De verversingssnelheid moet immers ook omhooggaan, waarbij er geen storing op het scherm plaats moet vinden en jouw telefoon niet vast gaat hangen als je een spel aan het spelen bent. Zo zijn er verschillende modellen te vinden met een hoge snelheid in combinatie met een OLED-beeldscherm. Denk daarbij aan de OnePlus 7 Pro, 7T en 7T Pro. Deze bieden jou 90 Hz. De Ausos ROG Phone II heeft zelfs een OLED-scherm met 120Hz. Als er een fabrikant genoemd moet worden die hier nog niet aan voldoet, is dat Apple. Echter voegt deze fabrikant weer andere specificaties toe om dit te kunnen compenseren.

Ook andere specificaties van belang

Onderstaande tabel laat zien waar je nog meer op kunt letten bij het vinden van de beste smartphone van 2020.

Camera De grotere camerasensors worden steeds belangrijker. Hierdoor krijg je meer megapixels, maar ook meerdere camera’s op een smartphone. Zo is Xiaomi hier al mee bezig. Ook Samsung en Huawei brengen een goede bijdrage aan deze camera’s.
Accu Je wilt nooit zonder jouw telefoon komen te zitten. Daarom is het aan de fabrikanten om een steeds betere accu te ontwikkelen, waardoor je zelfs bij intensief gebruik een dag lang kunt genieten. De Samsung Galaxy S11 zou hier een goede bijdrage aan leveren. Ook de Galaxy S10 heeft al een vrij sterke accu, waardoor onze sociale media niet stil komt te liggen.
Nieuwe vormen Als voorbeeld is al de vouwbare telefoon genoemd. Deze telefoon moet de nieuwe trend gaan worden, waardoor mensen de telefoon beter mee kunnen nemen. Als kers op de taart heb je ook nog de telefoon met twee schermen. De LG G8X kun je in een hoesje doen, waarin een tweede scherm verwerkt zit. Ook Microsoft brengt een telefoon uit met twee schermen. Deze heet de Surface Duo.

Vergelijk de prijzen voor jouw beste smartphone van 2020

Als je zelf wilt gaan genieten van een van de beste smartphones van 2020, welke geheel klaargestoomd is voor onder andere 5G en alle innovaties die nog komen gaan, dan kun je eenvoudig de prijzen gaan vergelijken. De prijzen vergelijk je eenvoudig door jouw wensen door te geven, waarna de beste oplossing worden getoond. De prijsopgaven naast elkaar leggen laat jou niet alleen zien waar je goedkoop uit bent voor jouw telefoon, maar ook welke mogelijkheden er zijn op het gebied van een abonnement. De providers kunnen jou namelijk ook verschillende prijzen bieden op basis van de bundel die bij jouw situatie past. Wacht daarom niet te lang en ontdek wat er mogelijk is voor jouw nieuwe telefoon.